Grünkohlessen

Grünkohlessen ( Danish , Walanda: Boerenkool ) minangka adat istiadat musim salju lawas ing Jerman Lor, lan bagean-bagean saka Skandinavia ( Dhènemarken lan Scania ), kalebu ngombe, dolanan, lan pesta panganan daerah, biasane ngemot kale, kentang, lan sosis . Iki ditindakake ing Kutha Bremen Hanseatic Gratis lan distrik Osterholz, Diepholz, Verden lan Rotenburg, ing Oldenburg Land, County Bentheim, Emsland, Osnabrück Land lan Frisia Timur, ing Wilayah Weser Tengah, lan uga ing Hamburg, Cuxhaven, ing Wilayah Hanover, Brunswick Land, ing wilayah Magdeburg, ing Westphalia lan Schleswig-Holstein .

Boerenkool ( stamppot kale kriting ) kanthi rookworst .
Masak Gruenkohl ruangan ing pasar abad pertengahan ing Dortmund, Jerman

Grünkohl (padha karo Braunkohl lan boerenkool Walanda nanging nganggo kriting kranjang tinimbang kubis, lan krim) yaiku kale godhong kriting, jinis kubis, kanthi cara tradisional dipanen sawise es musim gugur kaping pisanan. Panen kale pungkasan nggawe konstituen rasa pait ilang, sanajan varietas kale modern umume kurang komponen pahit lan dipaneni wiwit wulan September.

Peserta ing Kohlfahrt ("Gobis mlaku") mlaku-mlaku liwat deso menyang pub desa, biasane ing pertengahan musim salju. Asring mlaku-mlaku iki ana gandhengane karo game lintas negara kayata Boßeln lan liya-liyane. Minangka benteng tumrap cuaca sing adhem lan kanggo nyiapake panganan sing enak, suplai omben-omben sing akeh banget, kayata korn, utawa kanggo pelaut, sherry, dijupuk ing troli utawa kreta, sing diwenehake minangka bagean saka game utawa ing titik ing sadawane dalan (kayata, ing prapatan utawa pil ). Ing pub desa, para walker sing nyenengake disedhiyakake karo Grünkohl lan, gumantung ing wilayah kasebut, nganggo kentang panggang utawa kentang rebus lan Kassler, Bregenwurst, Pinkel utawa Kohlwurst . Kajaba iku, ana uga sing ngombe ( bir, Korn ) sing ditrapake kanggo mbantu pencernaan. Ing pirang-pirang wilayah uga ana musik lan nari sawise mangan.