Granat tangan

Granat tangan utawa granat gènggem, bisa uga karan granat nanas iku wangun bom kang digènggem uga cara njeblugake kathi cara dibalangake migunakaké tangan.Babagan asal-usulé granat saka basa Prancis Kuno kajupuk saka tembung (pome) grenate (pomegranate: woh delima), woh kang ukurané wujud memper granat genggem kang asliné.Karana kandhutan cuilan granat tangan uga memper minangka wiji sajeroning woh mau.

Babagan wangun granat tangan.
Granat tangan modhel M67