Wiji

organ tanduran kang digawe perkembang biakan
Wiji ing lombok abang kang kabukak

Wiji uga ana kang ngarani Isi (basa Latin:semen) iku bakal wiji (ovulum) saka Spermatophyta kang wis mateng. Wiji bisa kalindhungi déning organ liya (woh, ing Angiospermae utawa Magnoliophyta) utawa ora (ing Gymnospermae). Saka pandelengan évolusi, wiji wujud embrio utawa tetuwuhan cilik kang kamodhifikasi saéngga bisa tahan luwih suwé ing kaanan kurang selaras kanggo tuwuh. (Pirsani pagiliran keturunan).

Pirsanana ugaBesut