Gula ing anggur

Gula ing anggur minangka inti saka apa sing bisa nggawe ombenan . Sajrone proses fermentasi, gula saka anggur bakal dipecah lan diowahi dadi ragi dadi alkohol ( etanol ) lan karbon dioksida . Woh anggur nglumpukake gula nalika tuwuh ing grapevine liwat translokasi molekul sukrosa sing diprodhuksi dening fotosintesis saka godhong. Sak ripening molekul sukrosa sing hidrolisis (kapisah) dening enzim invertase menyang glukosa lan fruktosa . Ing wektu panen, antara 15 lan 25% anggur bakal digawe saka gula sederhana . Kalor glukosa lan fruktosa kalebu gula karbon nem, nanging ana telu, papat, lima lan pitung karbon karbon ing anggur. Ora kabeh gula bisa difermentasi, kanthi gula kaya arabinosa lima karbon, rhamnose lan xylose isih ana ing anggur sawise fermentasi. Kandhungan gula sing akeh banget bakal mateni ragi kanthi efektif nalika isi alkohol (dhuwur) wis ditemtokake. Amarga alasan kasebut, ora ana anggur sing difermentasi kanthi " garing " (tegese tanpa gula sisa ). Peranan gula kanggo ndhikte isi alkohol pungkasan saka anggur (lan awak sing ana asile lan "krasa tutuk") kadang-kadang nyengkuyung para pembuat anggur kanggo nambah gula (biasane sukrosa ) sajrone nggawe anggur ing proses sing dikenal kanthi chaptalization mung kanggo nambah isi alkohol - chaptalization ora nambah legi saka anggur. [1]

Gula ing anggur disimpen ing pulp bebarengan karo banyu, asam organik lan senyawa liyane

Ing rasa anggur, manungsa paling ora sensitif karo rasa legi (beda karo sensitivitas rasa pait utawa rasa asam ) kanthi mayoritas masarakat bisa ndeteksi gula utawa "rasa legi" ing anggur antara 1% nganti 2,5% gula sisa. Kajaba iku, komponen anggur liyane kayata kaasaman lan tanin bisa nutupi pemahaman gula ing anggur

. [1]

ReferensiBesut

  1. a b J. Robinson (ed) The Oxford Companion to Wine Third Edition pp. 665–66 Oxford University Press 2006 ISBN 0-19-860990-6 Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Oxford pg 665-666" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda