Gunung Tangkuban Prau

Gunung Tangkuban Prau utawa Gunung Tangkuban Perahu utawa Gunung Tangkuban Parahu iku gunung sing dumunung ing provinsi Jawa Kulon, Indonésia. Dunungé watara 20 km arah lor Kutha Bandhung, dhuwuré 2.084 mèter. Wangun gunung iki wujud Stratovulcano kanthi pusat érupsi sing pindhah-pindhah saka wétan mangulon. Gunung Tangkuban Prau ya iku salah sawijiné gunung geni kang isih aktif ing Pulo Jawa.[1] Gunung iki wis ana ping pira baé dicathet tau njeblug, kang andadekake kawah sing cacahé ana sanga.[1] Ing antarané ya iku Kawah Ratu, Kawah Upas, Kawah Domas, lan liya-liyané.[2]

Gunung Tangkuban Prau
Èlevasi2,084 metres (6,837 ft)
Kawah Gunung Tangkuban Perahu
Tangkuban Perahu 1910


Cathetan sukuBesut

  1. a b [1] (dipunundhuh tanggal 5 April 2011)
  2. [2] (dipunundhuh tanggal 5 April 2011)