Hadramaut

Hadramaut, utawa Hedramaut, حضرموت ("Hadhrmawt") utawa Havermavt (Basa Ibrani) minangka salah sawijining lembah ing Yaman. Lembah punika cekap subur kanggo ukuran negara Yaman sing lumrahé ara-ara samun. Ing Alkitab (Kejadian 10:26-29) jenengé ditulis "Hazar-Mawet".[1]

Ujung Arab ing taun 1914, wilayah Hadramaut ing sisih kidul.
Karajan ing Arab Kidul taun 230 M. Karajan Hadramaut kanthi werna ungu, ing sisih wétan (tengen).

Cathetan sukuBesut