Tuduhaké menu pokok

Halloween utawa Hallowe’en ya iku tradhisi kang dilakoni ing tanggal 30 Oktober utawa malem tanggal 31 Oktober mligi ing Amérikah Sarékat. Tradisi iki asalé saka Irlandia, banjur digawa wong Irlandia kang migrasi menyang Amérika Lor. Halloween dirayaké kanthi cara nggunakaké klambi kang medèni, lan mubeng tangga teparo kanthi jaluk permèn utawa coklat lan ngomong Trick or treat!. Apa kang diomongke mau wujud anceman kang tegesé wènèhi aku permèn utawa bakal tak godha. Jaman saiki wis ora ana kang nggodha tangga teparo yèn ora diwènehi permèn utawa liyané. Ana uga bocah kang nggodha kanthi cara ninggali tisu kiwan ing wit ngarep omah utawa nulisi kaca jendhéla omah nggunakaké sabun.

Halloween
Hallowe'en
Jack-o'-Lantern 2003-10-31.jpg
Jack-o'-lantern, labu simbol Halloween
Uga ingaranAll Hallows Eve
All Saints' Eve
Samhain
Hallowed End
DipèngetiKanada, Irlandia, Selandia Baru, Karajan Manunggal, Jepang, Bahama, Amérikah Sarékat, Ostrali, Swèdhen, dan nagara-nagara Amérika Latin (sebagai Noche de las Brujas atau malam penyihir)
KaraméanAnak-anak berkeliling ke rumah tetangga meminta permen (trick or treating), berjalan-jalan ke "papan berhantu", mengambil apel di dalam air dengan mulut, pista kostum, mengukir/memajang labu jack-o'-lantern, api unggun dan kembang api.
Tanggal31 Oktober

Pranala njabaBesut