Harees

Harees, Jareesh ( Arab: هريس‎‎ ), boko boko, utawa harisa ( Armèni: հարիսա, salin aksara harisa ) yaiku sajian saka gandum sing wis digodhog, retak, utawa digiling rata, dicampur karo daging lan dibumbui. [1] Konsistensine beda-beda antarane bubur lan pangsit . Harees minangka panganan sing misuwur ing negara-negara Arab ing Teluk Persia, utamane ing wulan Ramadhan, dene harisa minangka panganan Armenia saka dataran Ararat . Harees ( Arab: هريس‎‎ ) Asalé saka tembung ( Arab: هَرَسَ‎, salin aksara Harasa‎ ) sing tegese mash utawa squash. [2]

Harees
Al fanar harees (7797136886).jpg
Jeneng liyanéJareesh, Hareesa, Arizah
JinisPorridge
Panggonan asalIraq
Tlatah utawa prajaMiddle East
Woworan pokokWheat, butter, and meat (usually mutton)
Buku masakan: Harees  Médhia: Harees

RujukanBesut

  1. "Al Harees, traditional Emirati Cuisine". UAE Style Magazine. 26 July 2013.
  2. Team, Almaany. "Definition and meaning of Harees in Arabic - Arabic dictionary - Page 1". www.almaany.com (ing basa Inggris).