Hattusa

Hattusa (URUa-at-tu-ša 𒌷𒄩𒀜𒌅𒊭; attuša, cedhak Boğazkale (sadurungé Boğazköy), Turki) ya iku kutha krajan bangsa Hittite ning Zaman Perunggu pungkasan. Hattusa dilebokke sajeroning dhaftar Situs Warisan Donya UNESCO ning taun 1986.

Sana Warisan Donya UNESCO
Hattusha: Kutha krajan Hittite
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
The Lion Gate in the south-west
JinisBudaya
Wewatoni, ii, iii, iv
Rujukan377
Tlatah UNESCOÉropah dan Amérika Utara
Koordhinat40°01′11″N 34°36′55″E / 40.01972°N 34.61528°E / 40.01972; 34.61528Koordhinat: 40°01′11″N 34°36′55″E / 40.01972°N 34.61528°E / 40.01972; 34.61528
Sujarah prasasti
Prasasti1986 (Sési 10)

SajarahBesut

Kutha iki diajurke, bareng karo nagara Hittite, udakara taun 1200 SM, minangka péranganing keruntuhan Zaman Perunggu. Situs iki alon-alon ditinggalke nganti taun 800 SM, rikala permukiman Frigia muncul.

Pranala njabaBesut

Cithakan:Situs Warisan Dunia di Turki