Tuduhaké menu pokok
Haver
Illustration Avena sativa0.jpg
Ilustrasi haver
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Poales
Famili: Poaceae
Génus: Avena
Spésies: A. sativa
Jeneng binomial
Avena sativa
L. (1753)

Haver (Avena sativa L.), ditepungi uga minangka oat, wujud serealia sing cukup wigati ing laladan kanthi iklim subtropis lan sedheng. Bulir sing diasilaké (uga ingaran haver) dimupangataké minangka panganan sarta pakan (mligi kanggo jaran). Ing Indonésia prodhuké ditepungi saka sajinis bubur sing diintrodhuksi panjajah Walanda, sing ditepungi minangka havermut.

Haver wujud wangun domèstikasi saka jinis setengah alasan Avena fatua sing wis dibudidayakaké ing jaman perundagian awal (jaman wesi) lan wujud sumber pangan pokok wektu iku ing Asia Kulon lan Éropah.

Liya-liyaBesut

Èfèk hormon tetuwuhan auksin sepisanan tinemu saka tetuwuhan haver, pasé saka koleoptilé.

Pranala njabaBesut

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.