Tuduhaké menu pokok
bubur sungsum

Bubur ya iku istilah umum tumrap panganan ingkang awujud campuran bahan padhet lan cuwèr, kanthi komposisi kang cuwèr luwih akèh. Sajeroning bab panganan, bubur ateges panganan lembèk kang digawé saka bahan beras, glepung, tela, kacang-kacangan, lsp kang digodhog.[1]

Jinis-jinis bubur:Besut

Jinis bubur miturut bahanéBesut

  1. Bubur Kacang Ijo [2]
  2. Bubur Ayam [3]
  3. Bubur Sungsum [4]
  4. Bubur Gandum [5]

Jinis bubur miturut tlatah asaléBesut

  1. Bubur Manado
  2. Bubur Pontianak

KoréaBesut

 
Juk

Juk (죽) ya iku bubur kas Koréa kang digawé saka bahan palawija kaya ta beras, dhélé, lan kacang lan wijen kang digodhog.[6][7] Bahan-bahan tambahan kanggo isi juk ya iku abalon, daging pitik, kacang pinus, janganan, ginseng lan iwak.[7]

Wong Koréa mangan juk nalika isih anget, mligi nalika ésuk ya iku minangka gantine sega.[7] Juk apik kanggo pencernaan amarga teksture alus.[7]

Tradisi masak juk wis suwé dtindakake déning wong Koréa, nanging resep masakane lagi ditulis ing jaman Dinasti Joseon (1397-1910).[7] Wong ing mangsa Joseon masak juk kang wong tuwa ing wayah ésuk ya iku ing pura lan omah-omah rakyat biyasa.[7] Ing mangsa atis kususe nalika dina dongji (titik walik mangsa atis), juk dimasak bareng kacang abang kang dipercaya bisa nundhung arwah ala kang gathing warna abang.[7]

Delengan ugaBesut

Cathetan sukuBesut

  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]
  4. [4]
  5. [5]
  6. Types of Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.
  7. a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 20–21. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung).