Henri-Frédéric Amiel

Henri Frédéric Amiel (lair 27 Sèptèmber 1821 – pati 11 Mèi 1881 ing umur 59 taun) ya iku filsuf, juru gurit lan kritikus saka Switserlan.

Henri-Frédéric Amiel

Dilairaké ing Jenewa taun 1821, panjenengané katurunan kulawarga Huguenot kang ngungsi ing Switserlan amarga Edict of Nantes.

Karya-karya gurit besut

  • Grains de mil
  • II penseroso
  • Part du rêve
  • Les Etrangères
  • Charles le Téméraire
  • Romancero historiquan
  • Jour à jour