Tuduhaké menu pokok

Henry VIII (28 Juni 149128 Januari 1547) punika Raja Inggris lan Panguwaos Irlandia, salajengipun Raja Irlandia wonten ing periode 22 April 1509 ngantos sédanipun. Panjenenganipun minangka katurunan karajan ingkang kaping kalih ing Dinasti Tudor, nggentosaken ramanipun, Henry VII.

Henry VIII
Henry-VIII-kingofengland 1491-1547.jpg
Raja Inggris (salengkapipun...)
Panjenengan21 April 1509 – 28 Januari 1547 (&&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 taun, &&&&&&&&&&&&0282.&&&&&0282 dina)
Pamakuthan24 Juni 1509 (yuswa 17)
LeluhurHenry VII
PanerusEdward VI
AstanaKapel St George, Windsor Castle
GarwaCatherine saking Aragon
Anne Boleyn
Jane Seymour
Anne saking Cleves
Catherine Howard
Catherine Parr
Putra
Antawisipun
Mary I saking Inggris
Henry FitzRoy
Elizabeth I saking Inggris
Edward VI saking Inggris
WangsaHouse of Tudor
BapaHenry VII saking Inggris
IbuElizabeth saking York
AgamaKristen (Anglikan,
sadèrèngipun Katulik Roma)
Tapak tangan

Henry VIII jumeneng nata tanggal 24 Juni 1509. Ing salebeting mangsa pamarintahanipun, gréja Inggris misah saking Gréja Katulik Roma. Bab punika kanggé nuruti kekajenganipun badhé misah igkang garwa, Ratu Catherine lan nikah kaliyan Anne Boleyn.

Pranala njawiBesut

  • Tempo, edisi 25 Juni 2006