Herman Sikumbang

Herman Sikumbang (17 Maret 1982 - 22 Dhésèmber 2018) iku gitaris Indonésia kang uga minangka warganing band Indonésia aran Seventeen wiwit 1999 nganti 2018. Panjenengané séda ing tanggal 22 Dhésèmber 2018 nalika umur 36 taun amarga tsunami ing Supitan Sundha kang nerak pamentasané.[1] Panjenengané omah-omah karo Juliana Moechtar ing taun 2012.

Herman Sikumbang
Lair(1982-Cithakan:NOMORBULAN-17)17 Maret 1982
Tidore, Maluku Lor, Indonésia
Pati22 Dhésèmber 2018(2018-12-22) (umur 36)
Tanjung Lesung, Banten, Indonésia
Jalaran patiTsunami ing Supitan Sundha 2018
PakaryanGitaris
Taun aktif1999–2018
BojoJuliana Moechtar (o. 2012-2018)

Panjenengané kacalonaké minangka warganing Dewan Perwakilan Rakyat (DPR) tumrap pilihan umum lègislatif 2019 makili Partai Kebangkitan Bangsa (PKB). [2]

SédaBesut

Band pop Seventeen pinuju ngisi acara kang dianakaké perusahaan listrik praja aran PLN ing siji résor ing pasisiring Tanjung Lesung nalika alun gedhé nerak pamentasané ing watara pukul 9:30 utc+7.[3][4] Gitaris Herman sempet kaanggep ilang sawatara jam sabubaré tsunami, nanging banjur tinemu wis séda. [5]

DhiskografiBesut

  • Bintang Terpilih (1999)
  • Sweet Seventeen (2005)
  • Lelaki Hebat (2008)
  • Dunia Yang Indah (2011)
  • Sang Juara (2013)
  • Pantang Mundur (2016)

RéferènsiBesut

  1. "Watch : Indonesia's Seventeen band loses band members in Sunda Strait tsunami". The Nation (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-12-23.
  2. Prasetia, Andhika (23 December 2018). "Herman 'Seventeen' Korban Tewas Tsunami Caleg PKB, Cak Imin Berduka". detiknews (ing basa Indonesia). Dibukak ing 23 December 2018.
  3. "Indonesian band Seventeen swept away as tsunami strikes beachside concert leaving two band members dead". meaww.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-12-23.
  4. "Gitaris Seventeen Herman Sikumbang Ditemukan setelah Hilang Diterjang Tsunami di Pantai Anyer Serang". Tribun Wow (ing basa Indonesia). 2018-12-23. Dibukak ing 2018-12-23.
  5. Casiano, Louis (2018-12-23). "Indonesia pop band Seventeen's members dead or missing after tsunami slams stage during performance". Fox News (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-12-23.