Tuduhaké menu pokok
Kanggé kitha kanthi nami Ho Chi Minh, pirsani Kitha Ho Chi Minh.

Hồ Chí Minh (chữ nôm: 胡志明) (19 Mèi 18902 September 1969) punika satunggiling tokoh révolusi lan nagarawan Vietnam, ingkang salajengipun dados Mahamantri (1954) lan Présidhèn Vietnam Lèr (1954 - 1969).

Hồ Chí Minh
Ho Chi Minh 1946.jpg
Portrait c. 1946
Présidhèn Républik Dhémokrat Vietnam
Linggih
2 September 1945 – 2 September 1969
Kang sadurungé Bảo Đại (minangka kaisar Vietnam)
Kang sawisé Tôn Đức Thắng
Rerincèn dhiri
Lair (1890-05-19)19 Mèi 1890
Nghệ An Province, French Indochina
Pati 2 Sèptèmber 1969(1969-09-02) (umur 79)
Hanoi, Républik Dhémokrat Vietnam
Bangsa Vietnam
Parté pulitik Parté Pekerja Vietnam

Panjenenganipun aslinipun namanipun Nguyễn Sinh Cung, lan ugi dipuntepangi minangka Nguyễn Tất Thành, Nguyễn Ái Quốc (satunggiling nami ingkang asring dipunpigunakaken tiyang sanèsipun ugi), Lý Thụy, Hồ Quang lan akrab dipunundang Bác Hồ (paman Hồ) ing Vietnam.

Ibukitha Vietnam, kitha Ho Chi Minh, dipunnamèaken miturut naminipun. Kitha kasebat sadèrèngipun naminipun Saigon.