Hotèl tegesé papan kang duwé mupangat kanggo nampung wong kang teka ing sawijiné laladan utawa wewangunan kang nyedhiani pondokan, panganan lan ombénan kanggo umum.[1] Hotèl kang kapisanan pancen diciptaké kanggo nglayani masarakat.[1].Hotèl asal-usulé didelemg saka dasanama asalé saka tembung hostel, tembung iki kalebu basa Prancis kuna.[1].Sajarah Hotèl madeg wiwit akir abad 17.[1]

Barkas:Mirage hotèl exterior.jpg
Hotèl Mirage ing Las Vegas.

Hotèl uga kagolong wewangunan kang duwé akèh kamar kanggo diséwaké kanggo nginep.[2] Ing hotèl uga ana restoran lan ana uga kang nyéwakaké gedhong kanggo pertemuan, kanggo nganténan lan kanggo rapat.[2] Hotèl kalebu salah sawijining wujud akomodasi kang dadi pangkopenan kanthi cara komersial, disediaké kanggo sapa waé kang kepéngin éntuk pelayanan, kepéngin nginep, mangan lan ngombé kanthi cara mbayar.[2]Hotèl apung kalebu hotèl nanging panginepan iki pernahé ing pinggir kali, terusan utawa segara.[2] Hotèl apung ya iku hotèl kang ana ing ndhuwur kapal laut.[2] Hotèl apung bisa pindhah-pindhah enggon awit ana ing ndhuwur kapal.[2]

JinisingBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d businessdictionary.com(dipunundhuh tanggal 4 Juni 2011)
  2. a b c d e f g h i j artikata.com(dipunundhuh tanggal 4 Juni 2011)