Kodhe Internasional kanggo Nomenklatur Botani (ICBN)

(Kaelih saka ICBN)

Kodhe Internasional kanggo Nomenklatur Botani (Basa Inggris: International Code of Botanical Nomenclature/ICBN) iku aturan lan rekomendhasi ngenani jeneng resmi botani tumrap tetuwuhan. Tujuwané supaya saben golongan taksonomi ("takson", jamak "taksa") tetuwuhan nduwi mung siji jeneng sing bener sing ditampa déning saindhenging donya. Gunané jeneng èlmiah iku minangka sawijining pengenal (identifier); sanadyan ora ngandhut aji dèskriptif, utawa akurat.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

  • Tokyo Code (1994)
  • St. Louis Code (2000)
  • Vienna Code (2006)
  • John McNeill, Tod F. Stuessy, Nicholas J. Turland & Elvira Hörandl. "XVII International Botanical Congress: preliminary mail vote and report of Congress action on nomenclature proposals". Taxon. 54 (4): 1057–1064. Unknown parameter |quotes= ignored (help)CS1 maint: multiple names: authors list (link) [pdf file]