Ibrahim

Ibrahim (basa Arab: إبراهيم ) (watara 1997-1822 SM) gadhah gelar "Khalilullah" ingkang tegesipun kekasihipun Gusti. Allah ngluwari Nabi Ibrahim as, saking tirani Prabu Namrud. Kacarita, Prabu Namrud iku narendra kang pinter banget. Nanging, kapinterane ndadekake dheweke gumedhe lan nyelaki Gusti Allah. Dheweke ngapusi lan meksa kawulane supaya nyembah dheweke lan Brahala.

Ibrahim
Abraham karya lukis Jozsef Molnar (c. 1850)
MiyosMesopotamia
Dipun urmati ingIslam
Kristen
Yahudi
Baha'i
Druz
Dipun pangaruhi déningUmat Muslim, Kristen,lan Yahudi

Allah banjur ngutus rasul sing pinter banget. Kapinterane Ibrahim bisa ngalahake kapinterane Namrud. Sanajan ora bisa ngelingake Namrud, nanging Ibrahim kasil mbukak penggalihe para warga kraton, saengga akeh kang banjur padha iman.

Nabi Ibrahim duwe garwa 2, yaiku Siti Sarah lan Siti Hajar. Saka Siti Hajar peputra Nabi Ismail, dene karo Siti Sarah peputra Nabi Ishaq.

Nabi Ibrahim uga mbangun Ka'bah minangka papan ngibadah kang dibantu putrane yaiku Nabi Ismail. Dene, watu kanggo ngadeg Nabi Ibrahim nalika mbangun Ka'bah dijenengi Maqam Ibrahim. Allah Swt ngandika:

"Satemene omah kang wiwitan kawangun kanggo (papan ngibadah) manungsa, yaiku Baitullah ing Bakkah (Mekah) kang diberkahi lan dadi tuntunan tumrap manungsa kabeh"(QS Ali Imran:96).

Pranala njabaBesut