Indonesia AirAsia Pamaburan 8501

Indonésia AirAsia Pamaburan 8501 (QZ8501/AWQ8501) iku pamaburan maskapé Indonésia AirAsia mawa montor mabur Airbus A320-216 sing ilang nalika mabur saka Surabaya manuju Singapura ing tanggal 28 Dhésèmber 2014. Montor mabur iki nggawa 155 panumpang lan 7 anggota kru awak kapal. Serpihan montor mabur sing pecah banjur tinemu tanggal 30 Dhésèmber 2014 ing Selat Karimata.

Pesawat kélangan kontakBesut

Pesawat tinggal landhes saka Papan Anggegana Internasional Juanda, Surabaya pukul 05:35 WIB lan diarepaké ndharat ing Papan Anggegana Changi Singapura pukul 08:30 Wektu Standar Singapura. Pesawat kélangan kontak pukul 06:17 sadhuwuring Segara Jawa, antara Jawa lan Kalimantan.

Garis wektu olèhé pesawat ilangBesut

Selang (HH:MM) Wektu Kadadéan
UTC WIB
UTC+7
SST
UTC+8
00.00 27 Dhésèmber 28 Dhésèmber Lepas landas saka Papan Anggegana Internasional Juanda[1]
22.35 05.35 06.35
00.42 23.17 06.17 07.17 Pesawat ilang saka radar pangawas lalu lintas udara Indonésia miturut Otoritas Penerbangan Sipil Indonésia[2]
01.49 28 Dhésèmber 07:24 08.24 Pesawat kélangan kontak karo pangawas lalu lintas udara Indonésia miturut AirAsia[2][3]
00:.24
01.55 00.30 07.30 08.30 (Dijadwalaké teka ing Papan Anggegana Changi Singapura)[1]

Spésifikasi pesawatBesut

Pesawat sing katiban cilaka iki, ya iku Airbus A320-216, mawa nomer séri 3648 lan kodhe régistrasi PK-AXC. Pesawat iki kapisanan mabur ing tanggal 25 September 2008, lan dikirim menyang AirAsia tanggal 15 Oktober 2008. Pesawat iki pungkasané dirawat total tanggal 16 November 2014. Airbus A320-216 darbéné AirAsia dijangkepi mawa rong mesin CFM International CFM56-5B6 lan dirancang kanggo ngangkud 180 panumpang.

Pranala njabaBesut

  1. a b "QZ8501 / Indonésia AirAsia". FlightRadar24. Dijupuk 28 Dhésèmber 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. a b "AirAsia jet with 162 on board goes missing on way to Singapore". CNN International Edition. 28 Dhésèmber 2014. Dijupuk 28 Dhésèmber 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. "[Updated statement] QZ8501". AirAsia Facebook page. 28 Dhésèmber 2014. Dijupuk 28 Dhésèmber 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)