Insomnia

Insomnia utawa kancilen iku salah sijiné lelara wujud tandha-tandha[2] angèl turu. Insomnia kerep disebabaké anané lelara utawa akibatfaktor psikologis kaya stress, faktor Gaya hidup kaya seneng nginum kopi, alkohol utawa ngerokok. Faktor liyané kang bisa marakaké Insomnia ya iku faktor keséhatan kaya asma, obésitas. Salah siji terapi psikologis sing èfèktif kanggo nangani insomnia ya iku terapi kognitif.[3] Ingterapi mau, pasien diajari ndandani kabiasaan turu lan ngilangaké asumsi sing kontra-produktif ngenani turu.

Potensi komplikasi padha Insomania.[1]

Tandha-tandha insomnia:[4]

  • Angel turu
  • sok tangi ing wengi-wengi lan angèl turu manèh
  • turu suwé nanging awak ora seger

Insomnia iku bisa diakibatake saka Jinis Insomnia:[5]: • Transcient Insomnia kang bisa kadadéan ing sawengi ,

RujukanBesut

  1. Mayo Clinic > Insomnia > Complications By Mayo Clinic staff. Retrieved on May 5, 2009
  2. Rowley, James A.; Nicholas Lorenzo (7 Sèptèmber 2005). "Insomnia". eMedicine from WebMD. Dibukak ing 2008-11-13. That insomnia is a symptom, not a disease, is important to note;...
  3. "Insomnia Behavioural and Cognitive Intervention" (pdf). WHO. 7 Sèptèmber 2005. Dibukak ing 2008-11-13.
  4. ("Olga Girls Magazine"Issue 36/II/5-15 Juli 2007. Hal.86)
  5. ("Olga Girls Magazine"Issue 36/II/5-15 Juli 2007. Hal.87)