Irwan Prayitno

Prof. Dr. H. Irwan Prayitno, Psi, MSc., Datuak Rajo Bandaro Basa (Gelar Ningrat saka suku Tanjung, kecamatan Pauh, kutha Padang), (lair ing Jogjakarta, Indonésia, 20 Dhésèmber 1963; umur 57 taun) iku pulitikus lan gubernur Indonésia kang saiki njabat dadi Gubernur Sumatra Kulon wiwit 2009–2014.

Irwan Prayitno
Irwan Prayitno 2016.jpg
Gubernur Sumatra Kulon
Wiwit linggih
15 Agustus 2010
WakilMuslim Kasim
Kang sadurungéMarlis Rahman
Rerincèn dhiri
Lair (1963-12-20) Dhésèmber 20, 1963 (umur 57)[1]
Yogyakarta, Indonésia
Parté pulitikParté Keadilan Sejahtera
SisihanNevi Zuairina[2]
AnakJundy Fadhlillah
Wafiatul Ahdi
Dhiya'u Syahidah
Anwar Jundy
Atika
Ibrahim
Shohwatul Ishlah
Farhana Irwan
Laili Tanzila
ProfésiPulitikus, penulis
AgamaIslam

Riwayat gesangBesut

Irwan Prayitno lair ing Yogyakarta tanggal 20 Desember 1963 saka pasangan Djamrul Djamal (bapak) lan Sudarni Sayuti (ibu).[3] Ia namatakén pendhidhikan tingkat ing SD Negeri 4, Kebon Baru, Cirebon nalika taun 1976 lan SMP Negeri 1 Padang nalika tahun 1979. Sasampunipun namataken pendhidhikan SMA ing SMA Negeri 3 Padang pada tahun 1982, piyambaké uga mundhut Fakultas Psikologi saking Universitas Indonésia lan tamat taun 1988.[2]

RéferènsiBesut

Catethan kaki
Bibliografi
  • "Karier Pulitik Berawal dari Dakwah Kampus". Tokoh Indonésia (ing basa Indonésian). Dibukak tanggal 14 September 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  • "DR. H. Irwan Prayitno, Psi, MSc" (ing basa Indonésian). People's Representative Council. Dibukak tanggal 14 September 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  • "Irwan Prayitno: Ambo Urang Minang". ANTARA (ing basa Indonésian). Limapuluh Koto. 24 May 2010. Dibukak tanggal 14 September 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  • "Irwan Prayitno Dilantik Jadi Gubernur Sumbar". VIVA.co.id (ing basa Indonésian). 15 August 2010. Dibukak tanggal 14 September 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  • "Pilkada Sumatera Barat Serentak 30 Juni". Tempo.co (ing basa Indonésian). Padang. 9 February 2010. Dibukak tanggal 14 September 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  • Sisko, Yonda (12 July 2010). "Irwan Prayitno-Muslim Kasim Menangi Pilkada Sumbar". Detik.com (ing basa Indonésian). Padang. Dibukak tanggal 14 September 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat