Tuduhaké menu pokok

Sumatra Kulon

provinsi ing Indonésia
Provinsi Sumatra Kulon
Provinsi Sumatra Barat
Lambang Sumatra Kulon
Lambang Sumatra Kulon
Sesanti: "Tuah Sakato"
Péta Sumatra Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: 1957
Kutha krajan: Padang
Gubernur: Prof. DR. Irwan Prayitno, M.Sc (2016-2021)
Jembar
 - Total:

42.297,30 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

12 Kabupatèn lan 7 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 4.846.909 (2010)
+/- 104 / km²
Suku: Wong Minangkabau, Wong Batak Mandailing, Wong Mentawai, Wong Nias, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Minangkabau, basa Mentawai dan basa Malayu
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Sumatra Kulon iku katata sajeroning 12 kabupatèn lan 7 kutha. Kutha krajané ya iku Padang, kutha-kutha liyané: Bukittinggi, Solok, Sawahlunto lan liyané.

KabupatènBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut