Kabupatèn Pasaman

Kabupatèn Pasaman iku kabupatèn ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Lubuk Sikaping. Kabupatèn iki jembar wewengkoné 7.835 km² kanthi sing ndunungi 513.122 jiwa miturut sensus sing ndunungi taun 2000.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Pasaman
Lambang Kabupatèn Pasaman
Moto: Saiyo


Peta
Peta lokasi Kabupatèn Pasaman di Sumatra Kulon
Koordinat: -
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU Rp.157,12 milyar (2001)
Luas 7.835 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 513.122 (2000)
 - Kepadatan -
Démografi
 - Kode area telepon 0753
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.pasaman.go.id

Wates wewengkonBesut

ing sisih lor karo: provinsi Sumatra Lor
ing sisih kidul karo: kabupatèn Agam
ing sisih kulon karo: provinsi Sumatra Lor lan Samudra Hindia
ing sisih wétan karo: provinsi Riau lan kabupatèn Limapuluh Koto

KacamatanBesut

Kabupatèn Pasaman katata sajeroning 8 kacamatan ya iku:

  1. II Koto
  2. III Nagari
  3. Bonjol
  4. Lubuk Sikaping
  5. Mapat Tunggul
  6. Mapat Tunggul Selatan
  7. Panti
  8. Rao

Pranala njabaBesut

 
Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia