Tuduhaké menu pokok

Kutha Payakumbuh iku kutha ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.

{{{jeneng}}}
Lambang Kota Payakumbuh.png
Lambang Kuth Payakumbuh
Moto: Payakumbuh Kota Batiah


Lokasi Sumatra Barat Kota Payakumbuh.svg
Peta lokasi Kuth Payakumbuh di Sumatra Kulon
Koordinat: 0°10′-0°17 LS dan 100°35′-100°42' BT
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian 19 Maret 1956
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 80,43 km²[1]
Gunggung cacah jiwa
 - Total 105.990 jiwa (2008)[1]
 - Kepadatan 1.318
Démografi
 - Kode area telepon +62-752
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.payakumbuhkota.go.id
Payakumbuh di taun 1883–1889 (litografi berdasarkan lukisan olèh Josias Cornelis Rappard)

Kutha kembarBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut