Kutha Pariaman

kutha ing Sumatra Kulon

Kutha Pariaman iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.

{{{jeneng}}}
Lambang Kota Pariaman
Lambang Kutha Pariaman
Moto: Sabiduak Sadayuang


Lokasi Sumatra Barat Kota Pariaman.svg
Peta lokasi Kutha Pariaman di Sumatra Kulon
Koordinat: 0° 33' 00-0°40' 43 LS
100° 10 33-100° 10' 55 BT
Propinsi Sumatra Kulon
Tanggal peresmian 12 Juli 2002
Pamaréntahan
Luas 73.36 km²[1]
Gunggung cacah jiwa
 - Total 70.625 jiwa (2008)[1]
 - Kepadatan 963
Démografi
Pembagian administratif
 - Kecamatan 4
Simbol khas daerah
Situs web www.kotapariaman.go.id

Kutha iki leté watara 56 km saka kutha Padang utawa 25 km saka Papan Anggegana Internasional Minangkabau.

ing sisih lor karo: kecamatan V Koto Kampung Dalam, kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kidul karo: kecamatan Nan Sabaris, kabupatèn Padang Pariaman
ing sisih kulon karo: Samudra Hindia
ing sisih wétan karo: kecamatan VII Koto Sungai Sarik, kabupatèn Padang Pariaman

RéferènsiBesut

  1. a b sumbar.bps.go.id Jumlah penduduk Kota Pariaman

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

 
Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia