Kabupatèn Lima Puluh Kota

Kabupatèn Lima Puluh Kota
Lambang Kabupatèn Lima Puluh Kota
Lambang Kabupatèn Lima Puluh Kota
Sesanti: "---"
Pita
Dina Dadi:
Kutha krajan: Sarilamak
Bupati: H. Amri Darwis
Wakil Bupati: Irfendi Arbi
Jembar
 -Total:
3.354,30

km²
Kacamatan
 -Cacahe:
13

180 Distrik
Padunung
 -Total: 311..773 jiwa (sensus sing ndunungi 2000)
 -Kapadhetan:

+/-
+/-jiwa/km²
Suku bangsa:
Agama:
Basa:

Kabupatèn Lima Puluh Kota utawa jeneng lokal Lima Puluh Koto, iku siji kabupatèn ing Provinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Sarilamak. Kabupatèn iki jembaré 3.354,30 km2 lan sing ndunungi cacahé 311..773 jiwa (sensus sing ndunungi 2000). Kabupatèn iki dumunung ing sisih wétan wewengkon provinsi Sumatra Kulon utawa 124 km saka Kutha Padang, ibukuthta provinsi.

PamaréntahanBesut

Kabupatèn Lima Puluh Kota dumadi saka 13 kacamatan ya iku:

  1. Akabiluru
  2. Bukit Barisan
  3. Guguk
  4. Gunung Mas
  5. Harau
  6. Kapur IX
  7. Lareh Sago Halaban
  8. Luhak
  9. Mungka
  10. Pangkalan Koto Baru
  11. Payakumbuh
  12. Situjuh Lima Nagari
  13. Suliki Gunung Mas

Pranala njabaBesut

Kabupatèn Lima Puluh Kota, Sumatra Kulon

Kecamatan: Akabiluru | Bukit Barisan | Guguk | Gunung Mas | Harau | Kapur IX | Lareh Sago Halaban | Luhak | Mungka | Pangkalan Koto Baru | Payakumbuh | Situjuh Lima Nagari | Suliki Gunung Mas

 
Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia