Tuduhaké menu pokok

Jéndral iku pangkat sajeroning katentaraan. Ing Tentara Nasional Indonésia (TNI), pangkat Jéndral dipigunakaké déning TNI Angkatan Dharat lan dilambangké nganggo gambar lintang (bintang). Jéndral bisa ateges saklompok pangkat-pangkat kang ngandhut tembung 'jéndral' kang karan uga perwira tinggi, utawa bisa uga ateges salah siji pangkat saka golongan pangkat-pangkat mau kang dilambangaké déning 4 bintang.

Tataran kapangkatanBesut

Cacahing bintang kang ana sajeroning tandha pangkat nuduhaké tataran jènderal mau.

bintang jeneng pangkat padanan sajeroning Bhs Inggris tandha pangkat
bintang siji Brigadir Jènderal Brigadier General  
bintang loro Mayor Jènderal Major General  
bintang telu Lètnan Jènderal Lieutenant General  
bintang papat Jènderal General  
bintang lima Jènderal Besar General of the Army

Pranala njabaBesut