Tuduhaké menu pokok

Tentara Nasional Indonésia Angkatan Dharat

(Kaelih saka TNI Angkatan Dharat)

Tugas TNI ADBesut

Miturut UU TNI pasal 8, Angkatan Dharat duwé tugas:

  1. ngayahi tugas TNI matra dharat ing babagan pertahanan
  2. ngayahi tugas TNI sajeroning ngreksa kaamanan wewengkon tapel wates dharat karo nagara liya
  3. ngayahi tugas TNI sajeroning pembangunan lan pangembangan kakuatan matra dharat
  4. ngayahi tugas pemberdayaan wewengkon pertahanan ing dharat.

Komando UtamaBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut