Komando Daerah Militer

Komando Daerah Militer (dicekak Kodam) iku komando utama pembinaan lan operasional kawewengkonan TNI Angkatan Dharat. Kodam minangka kompartemen strategis sing ndarbèni tugas pokok nyelenggarakaké pembinaan kesiapan operasional tumrap komandoné lan operasi pertahanan aktif ing dharatan miturut kawicaksanan Panglima TNI. Sawijining Kodam dipanggedhèni déning Panglima Kodam utawa dicekak Pangdam.

Kakuatan Kodam dumadi saka Komando Resor Militer (Korem), Komando Distrik Militer (Kodim), Komando Rayon Militer (Koramil) lan Bintara Pembina Désa (Babinsa). Kodam uga ngemban tugas sajeroning ngayahi pendidikan pembentukan lan pengembangan kanggo tataran Tamtama lan Bintara sing kanthi operasional ditindakaké déning Rèsimèn Induk Daerah Militer.

Kodam ing IndonésiaBesut

Ana 15 Komando Kewewengkonan sing dumadi saka:

No
Jeneng
Kasebut
Wilayah Pertahanan
Kantor pusat
Website resmi
1. Kodam Iskandar Muda
 
  Aceh
Banda Aceh
kodamim-tniad.mil.id
2. Kodam I/Bukit Barisan
 
  Sumatra Lor
  Sumatra Kulon
  Riau
  Kapuloan Riau
Medan
kodam1-bukitbarisan.mil.id
3. Kodam II/Sriwijaya
 
  Jambi
  Bengkulu
  Sumatra Kidul
  Kapuloan Bangka Belitung
  Lampung
Palembang
kodam-ii-sriwijaya.mil.id
4. Kodam Jaya
 
  Daerah Khusus Ibukota Jakarta
Jakarta Wétan
kodamjaya-tniad.mil.id
5. Kodam III/Siliwangi
 
  Banten
kajaba Tangerang
  Jawa Kulon
kajaba Depok, lan Bekasi
Bandung
siliwangi.mil.id
6. Kodam IV/Diponegoro
 
  Jawa Tengah
  Daérah Istiméwa Yogyakarta
Semarang
kodam4.mil.id
7. Kodam V/Brawijaya
 
  Jawa Wétan
Surabaya
kodam5-brawijaya.mil.id
8. Kodam VI/Mulawarman
 
  Kalimantan Kidul
  Kalimantan Wétan
  Kalimantan Lor
Kutha Balikpapan
kodam-mulawarman.mil.id
9. Kodam XII/Tanjungpura
 
  Kalimantan Kulon
  Kalimantan Tengah
Kabupatèn Kubu Raya
kodamtanjungpura-tniad.mil.id
10. Kodam XIII/Merdeka
 
  Sulawesi Lor
  Gorontalo
  Sulawesi Tengah
Manado
kodam13-tniad.mil.id
11. Kodam XIV/Hasanuddin
 
  Sulawesi Kulon
  Sulawesi Kidul
  Sulawesi Kidul-wétan
Makassar
kodam14hasanuddin-tniad.mil.id
12. Kodam XV/Pattimura
 
  Maluku Lor
  Maluku
Ambon
kodam15pattimura.mil.id
13. Kodam XVI/Udayana
 
  Bali
  Nusa Tenggara Kulon
  Nusa Tenggara Wétan
Denpasar
kodam-udayana.mil.id
14. Kodam XVII/Cenderawasih
 
  Papua
Jayapura
kodam17cenderawasih-tniad.mil.id
15. Kodam XVIII/Kasuari
 
  Papua Kulon
Kutha Manokwari
kasuari18-tniad.mil.id

Kodam-kodam lawasBesut

  1. Kodam III/17 Agustus
  2. Kodam VII/Wirabuana
  3. Kodam X/Lambung Mangkurat
  4. Kodam XI/Tambun Bungai