Tuduhaké menu pokok

Kalimantan Tengah

provinsi ing Indonésia
Provinsi Kalimantan Tengah
Lambang Kalimantan Tengah
Lambang Kalimantan Tengah
Sesanti: "Isen Mulang"
Péta Kalimantan Tengah ing Indonésia
Dina Dadi: 23 Mèi 1957
Kutha krajan: Palangka Raya
Gubernur: Agustin Teras Narang
Jembar
 -Total:

157.983 km²
Laladan Tk. II
 -Cacah:

13 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-2.004.110 (2006)
+/-12 / km²
Suku: Suku Dayak, Suku Banjar, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Dayak lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kalimantan Tengah iku katata sajeroning 13 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku kutha Palangka Raya.

Daerah Tingkat IIBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut