Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Barito Kidul

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia

Kabupatèn Barito Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Buntok, kabupatèn iki nduwè sesanti Dahani Dahanai Tuntung Tulus, kang artiné: slamet, santosa, adil lan makmur nganti sak terusé.

Kabupatèn Barito Kidul
Lambang Kabupatèn Barito Kidul
Lambang {{{nama}}}
Moto: Dahani Dahanai Tuntung Tulus


Peta lokasi Kabupatèn Barito Kidul
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Tengah
Koordinat: 0º49'00" LL — 1º27'00" LK lan 114º27'3,32" — 115°50'47’" BW
Propinsi Kalimantan Tengah
Tanggal peresmian 4 Juli 1959
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0525
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.baritoselatankab.go.id

GéografiBesut

Kabupatèn Barito Kidul dumunung ana ing sisih Kulon Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 8.830,00 km2, ing sajeroning koordinat 1°20' — 2°35' Lintang kidul lan 114° — 115° Bujur wétan.

WewengkonBesut

Wates wewengkon Kabupatèn Barito Kidul ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Barito Lor
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Barito Wétan lan Provinsi Kalimantan Kidul
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Kapuas
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Barito Wétan lan Provinsi Kalimantan Kidul

KacamatanBesut

Kabupatèn iki nduwè 6 kacamatan, ya iku:

  1. Dusun Hilir
  2. Dusun Kidul
  3. Dusun Lor
  4. Gunung Bintang Awai
  5. Jenamas
  6. Karau Kuala

PadunungBesut

Okèhé kang ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 124.250 jiwa, kang ndunungi lanang okèhé 63.263 jiwa lan kang wedhok okèhé 60.987 jiwa.

  • Kacamatan kang paling okèh kang ndunungi ya iku Dusun Kidul, okèhé 67.488 jiwa.
  • Kacamatan kang paling sithik kang ndunungi ya iku Jenamas, okèhé 2.672 jiwa.
  • Kacamatan kang paling padhet kang ndunungi ya iku Dusun Kidul, padheté 25,6 jiwa/km2.
  • Kacamatan kang paling arang kang ndunungi ya iku Dusun Kidul, padheté 8,1 jiwa/km2.

RefrensiBesut

Pranala njabaBesut