Kabupatèn Kapuas

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia

Kabupatèn Kapuas iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kuala Kapuas, kurang luwih 142 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesanti "Tingang Menteng Panunjung Tarung"

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Kapuas
Lambang Kabupatèn Kapuas
Moto: Tingang Menteng Panunjung Tarung


Peta lokasi Kabupatèn Kapuas
Peta lokasi Kabupatèn Kapuas di Kalimantan Tengah
Koordinat: 0°8'48" — 3°27'00" LK lan 112°2'36" — 114°44'00" BW
Propinsi Kalimantan Tengah
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0513
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.kapuaskab.go.id

GéografiBesut

Kabupatèn Kapuas dumunung ana ing sisih Kidul-wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 14.999 km2, ing sajeroning koordinat 0°8'48" — 3°27'00" LK lan 112°2'36" — 114°44'00" BW.

WewengkonBesut

Wates wewengkon Kabupatèn Kapuas ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Murung Raya
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kutha Palangka Raya, Kabupatèn Pulang Pisau lan Gunung Mas
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Barito Lor, Barito Kidul lan Provinsi Kalimantan Kidul

KacamatanBesut

Kabupatèn iki nduwè 12 kacamatan, ya iku:

PadunungBesut

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 338.583 jiwa, sing ndunungi lanang akèhé 171.070 jiwa lang sing wadon cacahé 167.513 jiwa.

RefrensiBesut

Pranala njabaBesut