Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Barito Wétan

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia

Kabupatèn Barito Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Tamiyang Layang, kabupatèn iki nduwè sesanti Menjadi Jaya Selamanya.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Barito Wétan
Lambang Kabupatèn Barito Wétan
Moto: Menjadi Jaya Selamanya


Peta lokasi Kabupatèn Barito Wétan
Peta lokasi Kabupatèn Barito Wétan di Kalimantan Tengah
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Tengah
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

GéografiBesut

Kabupatèn Barito Wétan dumunung ana ing sisih Wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 8.830,00 km2, ing sajeroning koordinat 1°2' — 2°5' Lintang kidul lan 114° — 115° Bujur wétan.

WewengkonBesut

Wates wewengkon Kabupatèn Barito Wétan ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Barito Kidul
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Barito Kidul
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Barito Kidul
ing sisih wétan karo: Provinsi Kalimantan Kidul

KacamatanBesut

Kabupatèn iki nduwè 9 kacamatan, ya iku:

PadunungBesut

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2006 ya iku 85,155 jiwa, sing ndunungi lanang okèhé 43,089 jiwa lan sing wedhok okèhé 42,066 jiwa.

RefrensiBesut

Pranala njabaBesut