Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Kotawaringin Wétan

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia

Kabupatèn Kotawaringin Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Sampit, kurang luwih 227 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesanti Habaring Hurung (saka Basa Dayak), sing artiné: Gotong Royong.

{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Kotawaringin Wétan
Lambang Kabupatèn Kotawaringin Wétan
Moto: Habaring Hurung


Gambar:Lokasi Kalimantan Tengah Kabupatèn Kotawaringin Timur.svg
Peta lokasi Kabupatèn Kotawaringin Wétan di Kalimantan Tengah
Koordinat: 112°7'24"-113°4'22" BW dan 1°11'50"-3°18'51" LK
Propinsi Kalimantan Tengah
Tanggal peresmian 8 April 2003
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0531
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.kotimkab.go.id

GéografiBesut

Kabupatèn Murung Raya dumunung ana ing sisih Tengah-Kidul Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 16.496 km2, ing sajeroning koordinat 112°7'24"-113°4'22" Bujur wétan lan 1°11'50"-3°18'51" Lintang kidul.

WewengkonBesut

Wates wewengkon Kabupatèn Kotawaringin Wétan ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Katingan
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Seruyan lan Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Seruyan
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Katingan

KacamatanBesut

Kabupatèn iki nduwè 15 kacamatan, ya iku:

PadunungBesut

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi BPS Provinsi Kalteng kanggo taun 2008 ya iku 324.863 jiwa, sing ndunungi lanang okèhé 170.389 jiwa lang sing wedhok okèhé 154.474 jiwa.

RefrensiBesut

Pranala njabaBesut