Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Lamandau

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia

Kabupatèn Lamandau iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, pamekaran saka Kabupatèn Kotawaringin Kulon miturut UU Nomor 5 taun 2002. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Nanga Bulik, kabupatèn iki nduwè sesanti Bahaum Bakuba, sing artiné: Musyawarah Mufakat. Jeneng Lamandau duwé arti Panggonan kanggo pinuju kejayaan.

Kabupatèn Lamandau
Lambang Kabupatèn Lamandau
Lambang {{{nama}}}
Moto: Bahaum Bakuba


Peta lokasi Kabupatèn Lamandau
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Tengah
Koordinat: 0°18’ — 1º40'30" LK lan 113º1' — 114°1' BW
Propinsi Kalimantan Tengah
Tanggal peresmian 10 April 2002
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web lamandau.go.id

GéografiBesut

Kabupatèn Lamandau dumunung ana ing sisih kulon Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 6.414 km2.

WewengkonBesut

Wates wewengkon Kabupatèn Lamandau ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Seruyan lan Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Kotawaringin Kulon lan Kabupatèn Sukamara
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Sukamara lan Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Kotawaringin Kulon

KacamatanBesut

Kabupatèn iki nduwè 8 kacamatan, ya iku:

  • Kacamatan sing paling amba ya iku Kacamatan Belantikan Raya, jembaré 1.785,00 km2.
  • Kacamatan sing paling sempit ya iku Kacamatan Sematu Jaya, jembaré 113,85 km2.

PadunungBesut

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2008 ya iku 56.935 jiwa, sing ndunungi lanang okèhé 29.046 jiwa lan sing wedhok okèhé 27.935 jiwa.

RefrensiBesut

Pranala njabaBesut