Tuduhaké menu pokok

Kabupatèn Sukamara

kabupatèn ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia

Kabupatèn Sukamara iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, pamekaran saka Kabupatèn Kotawaringin Kulon miturut UU Nomor 5 taun 2002. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Sukamara, adohé saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah kurang luwih 605 km. Kabupatèn iki nduwè sesanti Gawi Barinjam, sing artiné: gotong royong kanggo tujuan mulia.

Kabupatèn Sukamara
Lambang Kabupatèn Sukamara
Lambang {{{nama}}}
Moto: Gawi Barinjam


Peta Kabupatèn Sukamara
Peta lokasi {{{nama}}} di Kalimantan Tengah
Koordinat: 2°19’ — 3º7' LK lan 110º25' — 111°9'25" BW
Propinsi Kalimantan Tengah
Tanggal peresmian 10 April 2002
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0532
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.sukamarakab.go.id/
Peta Kabupatèn Sukamara

GéografiBesut

Kabupatèn Sukamara dumunung ana ing sisih Kidul-Kulon Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 3.827 km2, ing sajeroning koordinat 2°19’-3º7' Lintang kidul lan 110º25' — 111°9'25" Bujur wétan.

WewengkonBesut

Wates wewengkon Kabupatèn Sukamara ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Lamandau
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Kotawaringin Kulon lan Lamandau

KacamatanBesut

Kabupatèn iki nduwè 5 kacamatan, ya iku:

  1. Balai Riam
  2. Jelai
  3. Pantai Lunci
  4. Permata Kecubung
  5. Sukamara
  • Kacamatan sing paling amba ya iku Kacamatan Sukamara, jembaré 1.028 km2.[1]
  • Kacamatan sing paling sempit ya iku Kacamatan Balai Riam, jembaré 539 km2.[1]

PadunungBesut

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 39.576 jiwa, sing ndunungi lanang okèhé 20.590 jiwa lan sing wedhok okèhé 18.986 jiwa.

  • Kacamatan sing paling okèh sing ndunungi ya iku Kacamatan Sukamara, okèhé 19.042 jiwa.
  • Kacamatan sing paling sithik sing ndunungi ya iku Kacamatan Pasisir Lunci, okèhé 5.158 jiwa.
  • Kacamatan sing paling padhet sing ndunungi ya iku Kacamatan Sukamara, padheté 18,5 jiwa/km2.
  • Kacamatan sing paling arang sing ndunungi ya iku Kacamatan Pasisir Lunci, padheté 6,4 jiwa/km2.

RefrensiBesut

  1. a b Sukamara Selayang Pandang 2009, tabel 2

Pranala njabaBesut