Pantai Lunci, Sukamara

[[Kategori:{{{nama}}}, {{{nama dati2}}}]] [[Kategori:kacamatan ing {{{provinsi}}}]] [[Kategori:kacamatan ing Sukamara {{{nama dati2}}}]] Pasisir Lunci iku kacamatan ing Kabupatèn Sukamara, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kacamatan ana ing Sungai Cabang Barat, adohé kutha krajan kacamatan saka kutha krajan kabupatèn kurang luwih 40 km.

Pantai Lunci, Sukamara
Nagara Indonésia
Kode Kemendagri62.08.04 Edit the value on Wikidata
JembarMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.

GéografiBesut

Kacamatan iki duwé jembar 804 km2 utawa 21,01% saka jembaré kabupatèn, ing sajeroning koordinat 2°46'-3°7' Lintang kidul lan 110°49'-111°11' Bujur wétan.

Kacamatan iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kacamatan Pasisir Luci

Désa lan kalurahanBesut

Kacamatan iki nduwè 4 désa lan ora ana kalurahanè, désa-désané yaiku:

  1. Sungai Cabang Kulon
  2. Sungai Damar
  3. Sungai Pasir
  4. Sungai Tabuk
  • Désa kang paling amba yaiku Désa Sungai Tabuk, jembaré 323 km2.
  • Désa kang paling sempit yaiku Désa Sungai Damar, jembaré 96 km2.

PadunungBesut

Cacahé kang ndunungi miturut proyeksi BPS Sukamara kanggo taun 2008, yaiku 5.164 jiwa. Padunung lanang okèhé 2.589 jiwa lan kang wédok okèhé 2.575 jiwa.

  • Désa kang paling okèh kang ndunungi yaiku Désa Sungai Cabang Barat, okèhé 1.898 jiwa.[2]
  • Désa kang paling sithik kang ndunungi yaiku Désa Sungai Tabuk, okèhé 724 jiwa.
  • Désa kang paling padhet kang ndunungi yaiku Kalurahan Kuala Jelai, padheté 19,4 jiwa/km2.
  • Désa kang paling arang kang ndunungi yaiku Désa Sungai Tabuk, padheté 2,2 jiwa/km.

RefrensiBesut

Pranala njabaBesut

Cithakan:Pasisir Lunci, Sukamara