Gorontalo

provinsi ing Indonésia
Provinsi Gorontalo
100px
Lambang Gorontalo
Sesanti: "Duluo Limo Lo Pohalaa"
Péta Gorontalo ing Indonésia
Dina Dadi: 16 Fèbruari 2001
Kutha krajan: Kutha Gorontalo
Gubernur: H. Fadel Muhammad
Jembar
 - Total:

12.215 km2
Laladan Tk. II
 - Cacah:

5 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 887.000 jiwa (2000)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Gorontalo, Wong Polahi lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIT)

Provinsi Gorontalo iku katata sajeroning 5 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku Gorontalo.

Daerah Tingkat IIBesut

  1. Kabupatèn Boalemo
  2. Kabupatèn Bone Bolango
  3. Kabupatèn Gorontalo
  4. Kabupatèn Gorontalo Lor
  5. Kabupatèn Pohuwato
  6. Kutha Gorontalo

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

 
Gorontalo

Kabupatèn: Boalemo | Bone Bolango | Gorontalo | Gorontalo Lor | Pohuwato

Kutha: Gorontalo

Delengen uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia