Sulawesi Kulon

provinsi ing Indonésia
Provinsi Sulawesi Kulon
Provinsi Sulawesi Barat
Lambang Sulawesi Kulon
Lambang Sulawesi Kulon
Sesanti: "---"
Péta Sulawesi Kulon ing Indonésia
Dina Dadi: 5 Oktober 2004
Kutha krajan: Mamuju
Gubernur: Anwar Adnan Saleh
Jembar
 - Total:

16.796,19 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

5 Kabupatèn
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 938.254 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Mandar lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Sulawesi Kulon (basa Indonésia: Provinsi Sulawesi Barat), iku katata sajeroning 5 kabupatèn, Kutha krajané ya iku Mamuju.

Daerah Tingkat IIBesut

  1. Kabupatèn Majene
  2. Kabupatèn Mamasa
  3. Kabupatèn Mamuju
  4. Kabupatèn Mamuju Lor
  5. Kabupatèn Polewali Mandar

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Sulawesi Kulon

Kabupatèn: Majene | Mamuju | Pasangkayu | Mamasa | Polewali Mandar

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia