Sulawesi Tengah

provinsi ing Indonésia
Provinsi Sulawesi Tengah
Lambang Sulawesi Tengah
Lambang Sulawesi Tengah
Sesanti: "---"
Péta Sulawesi Tengah ing Indonésia
Dina Dadi: 13 April 1964
Kutha krajan: Palu
Gubernur: H. Bandjela Paliudju
Jembar
 - Total:

68.089,83 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

9 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.242.914 jiwa (2004)
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Banggai, Wong Toli-Toli lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WITA)

Provinsi Sulawesi Tengah iku katata sajeroning 9 kabupatèn lan 1 kutha. Kutha krajané ya iku Palu.

Daerah Tingkat IIEdit

  1. Kabupatèn Banggai
  2. Kabupatèn Banggai Kapuloan
  3. Kabupatèn Buol
  4. Kabupatèn Donggala
  5. Kabupatèn Morowali
  6. Kabupatèn Parigi Moutong
  7. Kabupatèn Poso
  8. Kabupatèn Tojo Una-Una
  9. Kabupatèn Toli-Toli
  10. Kabupatèn Sigi
  11. Kutha Palu

Uga delengenEdit

Pranala njabaEdit