Kutha Ambon

(Kaelih saka Ambon)
Kutha Ambon
Lambang Kutha Ambon
Lambang Kutha Ambon
Sesanti: "Bersatu Manggurebe Maju"
Lokasi Kutha Ambon ing Maluku
Dina Dadi:
Walikutha: Markus Jacob Papilaja
Wakil Walikutha:
Jembar
 - Total:

377 km²
Distrik
 - Cacahe:

5 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 206.210 (2000)
+/- 546,98 jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kutha Ambon iku kutha ing Provinsi Maluku, jembar wewengkon kutha iki ± 377 km² utawa hèktar.

GéografiBesut

Lintang kidul lan  Bujur wétan

PamaréntahanBesut

Kutha Ambon ketata saking 5 kacamatan, désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kutha iki ya iku:

  1. Nusaniwe
  2. Sirimau
  3. Lempongan Ambon Baguala
  4. Lempongan Ambon
  5. Leitimur Selatan

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

 
Kutha Ambon, Maluku

Kecamatan: Nusaniwe | Sirimau | Teluk Ambon Baguala | Teluk Ambon | Leitimur Selatan

 
Maluku

Kabupatèn: Buru | Kapuloan Aru | Maluku Tengah | Maluku Kidul-Wétan | Maluku Kidul-wétan Kulon | Seram Kulon | Seram Wétan

Kutha: Ambon

Deleng uga: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Maluku