Komando Daerah Militer

(Kaelih saka Kodam)

Komando Daerah Militer (dicekak Kodam) iku komando utama pembinaan lan operasional kawewengkonan TNI Angkatan Dharat. Kodam minangka kompartemen strategis sing ndarbèni tugas pokok nyelenggarakaké pembinaan kesiapan operasional tumrap komandoné lan operasi pertahanan aktif ing dharatan miturut kawicaksanan Panglima TNI. Sawijining Kodam dipanggedhèni déning Panglima Kodam utawa dicekak Pangdam.

Kakuatan Kodam dumadi saka Komando Resor Militer (Korem), Komando Distrik Militer (Kodim), Komando Rayon Militer (Koramil) lan Bintara Pembina Désa (Babinsa). Kodam uga ngemban tugas sajeroning ngayahi pendidikan pembentukan lan pengembangan kanggo tataran Tamtama lan Bintara sing kanthi operasional ditindakaké déning Rèsimèn Induk Daerah Militer.

Kodam ing IndonésiaBesut

Ana 15 Komando Kewewengkonan sing dumadi saka:

No
Jeneng
Logo
Wilayah Pertahanan
Kantor pusat
Website resmi
1. Komando Daerah Militer I
 
  Aceh
Banda Aceh
kodamim-tniad.mil.id
2. Komando Daerah Militer II
 
  Sumatra Lor
  Sumatra Kulon
  Riau
  Kapuloan Riau
Medan
kodam1-bukitbarisan.mil.id
3. Komando Daerah Militer IV
 
  Jambi
  Bengkulu
  Sumatra Kidul
  Kapuloan Bangka Belitung
  Lampung
Palembang
kodam-ii-sriwijaya.mil.id
4. Komando Daerah Militer V
 
  DKI Jakarta
Jakarta Wétan
kodamjaya-tniad.mil.id
5. Komando Daerah Militer VI
 
  Banten
kajaba Tangerang
  Jawa Kulon
kajaba Depok, lan Bekasi
Bandung
siliwangi.mil.id
6. Komando Daerah Militer VII
 
  Jawa Tengah
  DI Yogyakarta
Semarang
kodam4.mil.id
7. Komando Daerah Militer VIII
 
  Jawa Wétan
Surabaya
kodam5-brawijaya.mil.id
8. Komando Daerah Militer IX
 
  Kalimantan Kidul
  Kalimantan Wétan
  Kalimantan Lor
Balikpapan
kodam-mulawarman.mil.id
9. Komando Daerah Militer XII
 
  Kalimantan Kulon
  Kalimantan Tengah
Kubu Raya
kodamtanjungpura-tniad.mil.id
10. Komando Daerah Militer XIII
 
  Sulawesi Lor
  Gorontalo
Sulawesi Tengah
Manado
kodam13-tniad.mil.id
11. Komando Daerah Militer XIV
 
  Sulawesi Kulon
  Sulawesi Kidul
  Sulawesi Kidul-wétan
Makassar
kodam14hasanuddin-tniad.mil.id
12. Komando Daerah Militer XV
 
  Maluku Lor
  Maluku
Ambon
kodam15pattimura.mil.id
13. Komando Daerah Militer XVI
 
  Bali
  Nusa Tenggara Kulon
  Nusa Tenggara Wétan
Denpasar
kodam-udayana.mil.id
14. Komando Daerah Militer XVII
 
  Papua
Jayapura
kodam17cenderawasih-tniad.mil.id
15. Komando Daerah Militer XVIII
 
  Papua Kulon
Manokwari
kasuari18-tniad.mil.id

Kodam-kodam lawasBesut

  1. Kodam III/17 Agustus
  2. Kodam VII/Wirabuana
  3. Kodam X/Lambung Mangkurat
  4. Kodam XI/Tambun Bungai