Komando Daerah Militer

(Kaelih saka Kodam)

Komando Daerah Militer (dicekak Kodam) iku komando utama pembinaan lan operasional kawewengkonan TNI Angkatan Dharat. Kodam minangka kompartemen strategis sing ndarbèni tugas pokok nyelenggarakaké pembinaan kesiapan operasional tumrap komandoné lan operasi pertahanan aktif ing dharatan miturut kawicaksanan Panglima TNI. Sawijining Kodam dipanggedhèni déning Panglima Kodam utawa dicekak Pangdam.

Péta Komando Daerah Militer

Kakuatan Kodam dumadi saka Komando Resor Militer (Korem), Komando Distrik Militer (Kodim), Komando Rayon Militer (Koramil) lan Bintara Pembina Désa (Babinsa). Kodam uga ngemban tugas sajeroning ngayahi pendidikan pembentukan lan pengembangan kanggo tataran Tamtama lan Bintara sing kanthi operasional ditindakaké déning Rèsimèn Induk Daerah Militer.

Kodam ing IndonésiaBesut

Ana 16 Komando Kewewengkonan sing dumadi saka:

No
Jeneng
Logo
Wilayah Pertahanan
Kantor pusat
Website resmi
1. Komando Daerah Militer I   Aceh kodamim-tniad.mil.id
2. Komando Daerah Militer II   Sumatra Lor kodam1-bukitbarisan.mil.id
3. Komando Daerah Militer III   Sumatra Kulon
  Riau
  Kapuloan Riau
4. Komando Daerah Militer IV   Jambi
  Bengkulu
  Sumatra Kidul
  Kapuloan Bangka Belitung
  Lampung
kodam-ii-sriwijaya.mil.id
5. Komando Daerah Militer V   DKI Jakarta kodamjaya-tniad.mil.id
6. Komando Daerah Militer VI   Banten
  Jawa Kulon
siliwangi.mil.id
7. Komando Daerah Militer VII   Jawa Tengah
  DI Yogyakarta
kodam4.mil.id
8. Komando Daerah Militer VIII   Jawa Wétan kodam5-brawijaya.mil.id
9. Komando Daerah Militer IX   Kalimantan Kidul
  Kalimantan Wétan
  Kalimantan Lor
kodam-mulawarman.mil.id
10. Komando Daerah Militer XII   Kalimantan Kulon
  Kalimantan Tengah
kodamtanjungpura-tniad.mil.id
11. Komando Daerah Militer XIII   Sulawesi Lor
  Gorontalo
  Sulawesi Tengah
kodam13-tniad.mil.id
12. Komando Daerah Militer XIV   Sulawesi Kulon
  Sulawesi Kidul
  Sulawesi Kidul-wétan
kodam14hasanuddin-tniad.mil.id
13. Komando Daerah Militer XV   Maluku Lor
  Maluku
kodam15pattimura.mil.id
14. Komando Daerah Militer XVI   Bali
  Nusa Tenggara Kulon
  Nusa Tenggara Wétan
kodam-udayana.mil.id
15. Komando Daerah Militer XVII   Papua kodam17cenderawasih-tniad.mil.id
16. Komando Daerah Militer XVIII   Papua Kulon kasuari18-tniad.mil.id