Tuduhaké menu pokok

Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara

(Kaelih saka TNI Angkatan Udhara)
Logo TNI-AU
Tentara Nasional Indonesia
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Sajarah TNI
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU

Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udhara (TNI-AU) iku péranganing Tentara Nasional Indonésia kang dibawahi Kepala Staf TNI Angkatan Udara, dicekak KSAU kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI Subandrio. TNI-AU duwèni loro komando operasi ya iku Komando Operasi Angkatan Udara I (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, Jakarta lan Komando Operasi Angkatan Udara II (Koops AU II) kang markasé ing kutha Makassar.

Tugas TNI-AUBesut

Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan Udara duwé:

Pesawat TempurBesut

 
Su-30MK2 TNI-AU
 
F-16A TNI-AU
Pesawat Cacahé Operasional
Sukhoi Su27SK/Su30MK 16 16
Hawk Mk109/209 40 36
Hawk Mk53 16 8
F16A/B/C/D block 15 OCU/ Block 52 34 34
F5E/F 16 14
T-50 Golden Eagle 16 16
Embraer EMB 314 Super Tucano 16 16

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut