Tuduhaké menu pokok

Kepala Staf TNI Angkatan Udara

Kepala Staf Angkatan Udara utawa dicekak KSAU, iku jabatan sajeroning Tentara Nasional Indonésia (TNI) kang dadi pemimpin Angkatan Udara. Kalungguhan jabatan KSAU iku ana ing sangisoré, lan tanggung jawab marang Panglima TNI. Kepala Staf Angkatan Udara lan Kepala Staf Angkatan liyané diangkat lan dipungkasi déning Présidhèn kanthi usul Panglima TNI.

TugasBesut

Tugas lan kuwajiban Kepala Staf Angkatan Udara ya iku:

  1. mimpin Angkatan Udara sajeroning babagan pembinaan kakuwatan lan kasiapan operasional Angkatan Udara;
  2. mbiyantu Panglima sajeroning nyusun kawicaksanan babagan pangembangan postur, doktrin, lan strategi sarta operasi militer matra udara;
  3. mbiyantu Panglima sajeroning migunakaké komponèn pertahanan nagara miturut kabutuhan Angkatan Udara;
  4. ngayahi tugas liya babagan matra udara kang diprintahaké déning Panglima TNI.

Daftar pejabat KSAUBesut

Uga delengenBesut

SumberBesut

  • Undhang undhang no. 3 Taun 2002 bab Pertahanan Nagara.
  • Undhang undhang no. 34 Taun 2004 bab Tentara Nasional Indonésia.

Pranala njabaBesut