Tuduhaké menu pokok

Tandha kapangkatan TNI Angkatan Dharat

Tentara Nasional Indonesia
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Sajarah TNI
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU

Sajeroning TNI Angkatan Darat, kaya déné ing Angkatan liyané, kapangkatan dumadi saka golongan Perwira, Bintara lan Tamtama. Tandha kapangkatan ing ngisor iki uga dirinci miturut seragam kang dianggo, ing anatarné Pakaian Dinas Upacara (PDU), Pakaian Dinas Harian (PDH) lan Pakaian Dinas Lapangan (PDL). Saben klambi seragam lan atributé wis diatur sajeroning paugeran TNI. Tandha kapangkatan isih kapérang manèh kanggo kalungguhan komando (ana garis abang ing pinggir utawa tengahé), lan staf biyasa.

PerwiraBesut

Perwira TinggiBesut

Delengen uga: Perwira tinggi

Perwira Tinggi sok uga dicekak dadi Pati.

Pangkat Padanan karo
nagara liya
Pangkat Dinas Upacara[1] Pangkat Dinas Harian[2] Pangkat Dinas Lapangan[3]
Jendral Besar (umum) General of the Army
  General of the Army
  Field Marshal
  Pradhan Senapati
     
Jendral
(Jenderal TNI)
  Jenderal Pulisi   General      
Letnan Jendral
(Letjen TNI)
  Komisaris Jenderal   Lieutenant General      
Mayor Jendral
(Mayjen TNI)
  Inspektur Jenderal   Major General      
Brigadir Jendral
(Brigjen TNI)
  Brigadir Jenderal   Brigadier General      

Perwira MenengahBesut

Perwira Menengah sok uga dicekak dadi Pamen.

Pangkat Padanan karo
nagara liya
Pangkat Dinas Upacara Pangkat Dinas Harian Pangkat Dinas Lapangan
Kolonel
(Kol.)
(umum) Colonel
  Colonel
Cithakan:Country data jerman Oberst
Berkas:pu tni kolonel.jpg Berkas:ph tni-ad kolonel.jpg Berkas:pl tni kolonel.jpg
Letnan Kolonel
(Letkol.)
(umum) Lieutenant Colonel
  Lieutenant Colonel
Cithakan:Country data jerman Oberstleutnant
     
Mayor
(May.)
(umum) Major
  Major
  Commandant
     

Perwira PertamaBesut

Perwira Pertama sok uga dicekak dadi Pama.

Pangkat Padanan karo
nagara liya
Pangkat Dinas Upacara Pangkat Dinas Harian Pangkat Dinas Lapangan
Kapten
(Kapt.)
(umum) Captain
  Captain
Cithakan:Country data jerman Cithakan:Country data austria Hauptmann
  Lokhagos
     
Letnan Satu
(Lettu.)
(umum) 1st Lieutenant
  1st Lieutenant
  Ypolokhagos
     
Letnan Dua
(Letda.)
(umum) 2nd Lieutenant
  2nd Lieutenant
  Anthypolokhagos
     

BintaraBesut

Bintara TinggiBesut

Pangkat Padanan karo
nagara liya
Pangkat Dinas Upacara Pangkat Dinas Harian Pangkat Dinas Lapangan
Pembantu Letnan Satu
(Peltu)
  Chief Warrant Officer
  Warrant Officer Class 1
     
Pembantu Letnan Dua
(Pelda)
  Warrant Officer
  Warrant Officer Class 2
     

BintaraBesut

Pangkat Padanan karo
nagara liya
Pangkat Dinas Upacara Pangkat Dinas Harian Pangkat Dinas Lapangan
Sersan Mayor
(Serma)
  Sergeant Major
  Master Sergeant
     
Sersan Kepala
(Serka)
  First Sergeant
  Staff Sergeant
     
Sersan Satu
(Sertu)
  Master Sergeant
  First Sergeant
     
Sersan Dua
(Serda)
  Sergeant First Class
  Second Sergeant
     

TamtamaBesut

Tamtama KepalaBesut

Pangkat Padanan karo
nagara liya
Pangkat Dinas Upacara Pangkat Dinas Harian Pangkat Dinas Lapangan
Kopral Kepala
(Kopka)
  Staff Sergeant      
Kopral Satu
(Koptu)
  Sergeant      
Kopral Dua
(Kopda)
  Corporal      

TamtamaBesut

Pangkat Padanan karo
nagara liya
Pangkat Dinas Upacara Pangkat Dinas Harian Pangkat Dinas Lapangan
Prajurit Kepala
(Praka)
  Private Specialist      
Prajurit Satu
(Pratu)
  Private 1st Class      
Prajurit Dua
(Prada)
  Private E-2      

RéferènsiBesut

Uga delengenBesut