Tandha pangkat TNI Angkatan Udara

Tentara Nasional Indonesia
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Sajarah TNI
Insignia of the Indonesian National Armed Forces.svg Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU

Sajeroning TNI Angkatan Udara, kaya déné ing kecabangan lya, kapangkatan dumadi saka Perwira, Bintara lan Tamtama.

PerwiraBesut

Perwira TinggiBesut

Perwira Tinggi kerep uga dicekak dadi Pati.

Jeneng Pangkat Padanan karo
nagara lain
Pangkat Dinas Upacara[1] Pangkat Dinas Harian[2] Pangkat Dinas Lapangan[3]
Marsekal Besar (umum) Marshal of the Air Force
  Marshal of the Royal Air Force
  General of the Air Force
Cithakan:Country data iran General of the Air Force
  Barkas:Ph tni-au bi5.jpg  
Marsekal   Air Chief Marshal
 
General
  Barkas:Ph tni-au bin4.jpg  
Marsekal Madya   Air Marshal
  Lieutenant General
  Barkas:Ph tni-au bin3.jpg  
Marsekal Muda   Air Vice-Marshal
 
Major General
  Barkas:Ph tni-au bin2.jpg  
Marsekal Pertama   Air Commodore
 
Brigadier General
  Barkas:Ph tni-au bin1.jpg  

Perwira MenengahBesut

Perwira Menengah kerep uga dicekak dadi Pamen.

Perwira PertamaBesut

Perwira Pertama kerep uga dicekak dadi Pama.

BintaraBesut

Bintara TinggiBesut

BintaraBesut

TamtamaBesut

Tamtama KepalaBesut

TamtamaBesut

RujukanBesut

Uga delengenBesut