Tuduhaké menu pokok

James Prescott Joule

(Kaelih saka James Joule)

Cithakan:Eponim ékan

James Prescott Joule
Joule James sitting.jpg
James Joule - Fisikawan
Lair(1818-12-24)24 Dhésèmber 1818
Salford, Lancashire, Inggris
Pati11 Oktober 1889(1889-10-11) (umur 70)
Sale, Cheshire, Inggris
Warga nagaraInggris
Kondhang ingHukum I Termodinamika
Karièr ngèlmiah
BabaganFisika
MrabawaniJohn Dalton
John Davies

James Prescott Joule (1818-1889) punika satunggiling èlmuwan Inggris ingkang ngrumusaken Hukum Kakekalan Energi, inggih punika "Energi boten saged dipunripta utawi dipunmusnahaken."

Panjenenganipun punika satunggiling èlmuwan Inggris ingkang remen fisika. Kanthi pacobèn panjenenganipun kasil mbuktèkaken bilih panas (kalori) boten sanès punika satunggiling wangun ènergi. Kanthi makaten panjenenganipun kasil menggak téyori kalorik, téyori ingkang nelakaken panas minangka dat alir.