Tuduhaké menu pokok
Srengéngé ya iku sumber ènergi kanggo kauripan ing Bumi. Srengéngé ngasilaké mligi ènergi termal, ènergi panas lan ènergi radian (cahya).

Ing fisika, ènergi iku properti saka obyèk kang bisa ditransfer kanggo obyèk liyané utawa diowahi menyang warna-warna bentuk.[1] "Kemampuan saka sistem kanggo nindakaké karya" iku gambaran kang umum, nanging ora bener amarga ènergi ora kudu kasedhiya kanggo karya.[2] Kayata, ing Unit SI, ènergi diukur nganggo joule, lan siji joule wis dikukuhaké "kanthi mékanik", kang ènergi ditransfer kanggo obyèk kanthi karya mékanik saka obah kadohan saka 1 mèter marang gaya 1 Newton.[note 1] Nanging, ana akèh dhéfinisi sanès ènergi, gumantung ing konteks, kaya ta ènergi termal, ènergi radian, elektromagnetik, nuklir, etc., ngendi ukara asalé kang paling trep.

CathetanBesut

  1. Energi (lan satuané) kerepé didèfinisikaké nganggo karya kang bisa dilakoni. Nanging, tèknisé iki mung kira-kira, amarga hukum térmodinamika kaping pindho tegesé karya kang bisa dilakoni sawijining system mesthi kurang saka ènergi total sistem, amarga panas buangan. Delok: Robert L. Lehrman (1973). "Energy is not the ability to do work" [Energi iku dudu kemampuan nglakoni karya] (PDF) (ing basa Inggris). The Physics Teacher. 

RéferénsiBesut

  1. Kittel, Charles; Kroemer, Herbert (1980-01-15). Thermal Physics (ing basa Inggris). Macmillan. ISBN 9780716710882. 
  2. Benno Maurus Nigg; Brian R. MacIntosh; Joachim Mester (2000). Biomechanics and Biology of Movement. Human Kinetics. k. 12. ISBN 9780736003315. 

Wacan luwih lanjutBesut

  • Alekseev, G. N. (1986). Energy and Entropy [Energi lan Entropi] (ing basa Inggris). Moskwa: Mir Publishers. 
  • Crowell, Benjamin (2011) [2003]. Light and Matter [Cahya lan Matèri] (ing basa Inggris). Fullerton, California: Light and Matter. 
  • Ross, John S. (23 April 2002). "Work, Power, Kinetic Energy" [Karya, Daya, Energi Kinetik] (PDF). Project PHYSNET (ing basa Inggris). Michigan State University. 
  • Smil, Vaclav (2008). Energy in nature and society: general energetics of complex systems [Energi ing alam lan masarakat: energetika umum saka sistem komplèks] (ing basa Inggris). Cambridge, USA: MIT Press. ISBN 0-262-19565-8. 
  • Walding, Richard; Rapkins, Greg; Rossiter, Glenn (1999-11-01). New Century Senior Physics [Fisika Senior Abad Anyar] (ing basa Inggris). Melbourne, Ostrali: Oxford University Press. ISBN 0-19-551084-4. 

Pranala njabaBesut

Cithakan:Prone to spam Cithakan:Z148

Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.