Tuduhaké menu pokok

Urip utawa kauripan utawa koripan iku ciri kas kang mbédakaké barang saka kang ndarbèni prosès biologis lan saka barang kang ora nduwé déné fungsi-fungsi iku wis mandeg (dadi tegesé) mati utawa pancèn ora tau duwé. Biologi iku ngèlmu kang nyinaoni studi kauripan.

Organisme urip iku ngalami prosès métabolisme, homeostasis lan duwé kapasitas kanggo tuwuh, mangsuli stimuli, réproduksi lan mawa sèlèksi alam, adhaptasi marang lingkungan sakiwa-tengené ing génerasi saturut-turuté.

CathetanBesut

Cathetan sikilBesut

Wacan luwih lanjutBesut

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Urip ing KamusWiki.