Jaya Bachchan

Jaya Bachchan (Bengali: জয়া ভাদুড়ী বচ্চন, Hindi: जया बच्चन; born Jaya Bhaduri lair tanggal (1948-04-09) April 9, 1948 (umur 73)) ya iku artis lan pulitisi saka India.[1] Dhèwèké iku alumni saka Institusi Film lan Televisi India, Pune.[1] Bachchan urip bebrayanan karo Amitabh Bachchan.[1] Duwé anak kang dijenengi Abhishek Bachchan kang uga dadi aktor.[1]

Jaya Bachchan
Jaya Bachchan48.jpg
LairJaya Bhaduri
(1948-04-09) April 9, 1948 (umur 73)
Jabalpur, Madhya Pradesh, India
PakaryanActress, Politician
Taun aktif1963, 1971–1981, 1998–present
BojoAmitabh Bachchan (1973–present)
AnakAbhishek Bachchan
Shweta Nanda

Sawisé tampil dadi aktris cilik ning filem kang judhulé Mahanagar ning taun 1963, dhèwèké miwiti perané dadi diwasa ning Guddi ning taun 1971, filem kang disutradarai déning Hrishikesh Mukherjee.[1] Dhèwèké uga mainaké peran ning filem-filem India, kaya ta Jawani Diwani (1972), Koshih, Anamika, Priva Ka Ghar lan Bawarchi.[1] Dhèwèké uga mainaké peran bebarengan karo garwané Amitabh Bachchan ning filem-filem [[India, kaya ta Zanjeer (1973), Abhimaan (1973), Chupke Chupke (1975), lan Sholay (1975).[1]

Sasuwené njegur ning donya hiburan, dhèwèké olih 3 bebungah Filmfare Best Actress Award, 3 Filmfare Best Supporting Actress Award, lan uga bebungah Filmfare Lifetime.[1] Bachchan lair saka kulawarga Bengali, pasangan Indira lan Taroon Kumar Bhaduri, penulis lan wartawan.[1] Dhèwèké sekolah ning St.Joseph’s Convent School, Bhopal.[1] Lulus saka kono, dhèwèké nerusaké sekolah filem and Television Institute of India, Pune.[1]

KARIRBesut

Dhèwèké mainaké peran kang kaping pisanan ya iku nalika dhèwèké mainaké peran pembantu ning filem Mahanagar ning umur 15 taun bebarengan karo Anil Chatterjee lan Madhabi Mukherjee.[1] Dhèwèké akiré mutusaké kanggo nggabung ning Film and television Institute of India (FTII), pune, kanggo nyinaoni seni peran lan lulus karo medali emas.[1] Dhèwèké uga olih peran ning filem Guddi nalika taun 1971 dadi anak sekolahan.[1]

Dhèwèké nuli mainaké peran karo Amitabh Bachchan ning filem Bansi Birju nalika taun 1972.[1] Tanggal 03 Juni 1973, dhèwèké nikah karo Amithab Bachchan, duwé anak lanang kang dijenengi Abhichek Bachchan lan anak wadon kang dijenengi Shweta Bachchan, kabehané uga dadi aktor.[1]

Ning taun, dhèwèké olih bebungah ning Inggris.[2] Dhèwèké olih bebungah amarga kontribusiné kang gedhé ning donya filem kang wis dilakoni déning dhèwèké nganti telung dekade.[2] Bebungah iku ditarima nalika Festival Film Tongues on Fire ning Hotèl Sheraton, Piccadilly, London.[2]

KARIR POLITIK[1]Besut

Bachchan kapilih dadi “Samajwadi Party Member of Parliament” nalika taun 2010.

FILMOGRAFI[1]Besut

  • 1963 : Mahanagar
  • 1971 : Guddi, Dhanni Meye, Uphaar
  • 1972 : Jawani Diwani, Bawarchi, Parichay, Bansi Birju, Piya Ka Ghar, Annadata, Ek Nazar, Samadhi, Koshish, Shor, Jai Jawan Jai Makan
  • 1973 : Gaai Aur Gori, Anamika, Phagun, Zanjeer, Abhimaan
  • 1974 : Aahat, Dil Diwana, Kora Kagaz, Naya Din Nai Raat, Doosri Sita
  • 1975 : Mili, Chupke Chupke, Sholay
  • 1977 : Abhi To Jee Lein
  • 1978 : Ek Baap Chhe Bete
  • 1979 : Nauker
  • 1981 : Silsila
  • 1998 : Hazaar Chaurasi Ki Maa
  • 2000 : Fiza
  • 2001 : Kabhi Khushi Kabhie Gham.
  • 2002 : Koi Mere Dil Se Poochhe
  • 2003 : Kal Ho Naa Ho
  • 2007 : Laaga Chunari Mein Daag
  • 2008 : Lovesongs Drona
  • 2010 : Aap Ke Liye Hum

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r biografi Jaya Bachchan dipununduh tanggal 24 Agustus 2011
  2. a b c berita Jaya Bachchan dipununduh tanggal 24 Agustus 2011